Revista Diario

Recital Som Elles

Publicado el 26 noviembre 2012 por Joanaabrines
Recital Som Elles Foto de Lucía Calvo en el espai polivalent iroom de Gràcia.
Som tantíssimes!

De nit, blanques, molt silencioses. Som tantíssimes! Les nostres veus agafen fort les nostres mans. Ningú ens sent, som com la pols cega i muda; sorda, a vegades. Ningú ens veu som partícules. Éssers extranys, imatges fòssils de mons llunyans; dels nostres cercles mundans. De mare neixerem, d'aigua som, i morirem sense ella. Filles, per sempre. O tot o res o buides o plenes. Som elles! Llibres, pou d' ombres, arena de records. Aquesta nit, dia D i hora H, ens visiten. Demà, el món ja serà nostro! Som tantíssimes! Aquest poema el vaig escriure la matinada del 30 de juny a l'1 de juliol a l'agroturisme de Filicumis després d'haver invocat a les muses al pou de la poesia per el documental Som Elles de n'Aina Riera. Projecte fet realitat que enllaça dones, illa, mar i poesia en el que hi ha moltes mans i veus implicades. Som n'Àngels, na Glòria, na Maria Antònia, na Marta, n'Antònia, na Clara, na Tonina, na Victòria, na Joana, na Gemma, na Sandra, ... i totes ses poetes de Mallorca. 
Recital Som Elles via instagram de @mantonia08


El recital celebrat ahir vespre a l'espai polivalent iroom va tenir una mestressa de cerimònies extraordinària. Na Maria Antònia Massanet estava pletòrica i feliç perquè  presentava el seu poemari El moll de l'os il·lustrat per na Mari Jo Ribas. Un llibre que comença i acaba de manera magistral i t'atrapa per la vivesa i la bellesa de la seva llengua literària. A més del ritme i la musicalitat de les paraules, el poemari té una lectura visual perquè les imatges són meravelloses. El traç negre sobre blanc et fan reflexionar de manera directe sobre el nostre cos i la nostra ànima. Quan na Maria Antònia ens va enviar el manuscrit per triar un poema per acompanyar la presentació del seu llibre, jo em vaig quedar enamorada de l'inici del poemari. L'esquinçada és brutal!!!!!!!!!! "La carn és va fer verb" diu. És un gran vers, amb referències bíbliques i lingüístiques que em sembla la millor manera de definir l'escriptura. Per escriure, bàsicament has de ser i has de viure. I ella d'això en sap un bon troç.
Al recital van participar les poetes Marta Bertran Perelló i Mireia Vidal-Conte. Quina il·lusió em fa sempre estar tan ben acompanyada. Agraïda i emocionada pel públic de luxe que ens va acompanyar: amics, parelles, famila i poetes.

Volver a la Portada de Logo Paperblog

Sobre el autor


Joanaabrines 189 veces
compartido
ver su blog

El autor no ha compartido todavía su cuenta El autor no ha compartido todavía su cuenta

Revistas