#SocialTripEbre

Publicado el 09 octubre 2015 por Fototurista

El Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona Terres de l'Ebre, gràcies a Jonatan Rius (@pinapli) i Rubèn Hierro (@rhesc)  va convidar uns quants usuaris actius de diferents xarxes socials a conèixer la zona de primera mà, tres dies d'allò més intensos, on hem gaudit de l'entorn, la gastronomia i la tradició.
El grup estava format per @dete_71, @kainxs, @timbrado, @futurobloguero, @julianmarinov, @elpachinko, @guiasviajar, @schutss, @alice_1000, @tonipascualcuenca i estàvem completament atesos en tot moment per l'organització @pinapli, @rhesc, @carlosllm9, @afolch i @ultraheroi
Dijous a la nit vam arribar al Camping Ametlla on ens van tractar com a reis en el sopar i vam dormir en bungalows.
El Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona Terres de l'Ebre, gracias a Jonatan Rius (@pinapli) y Rubèn Hierro (@rhesc), invitó a unos cuantos usuarios activos de diferentes redes sociales a conocer la zona de primera mano, tres días de lo más intensos, donde hemos disfrutado del entorno, la gastronomía y la tradición.

El grupo estaba formado por @dete_71, @kainxs, @timbrado, @futurobloguero, @julianmarinov, @elpachinko, @guiasviajar, @schutss, @alice_1000, @tonipascualcuenca y estábamos completamente atendidos en todo momento por la organización @pinapli, @rhesc, @carlosllm9, @afolch i @ultraheroiEl jueves por la noche llegamos al Camping Ametlla donde nos trataron como reyes en la cena y dormimos en bungalows.



Al dia següent, uns pocs ens vam llevar aviat per veure sortir el sol des de les precioses cales properes. Un paratge rocós amb unes vistes precioses.
Arribem a l'Ametlla de Mar, on ens van rebre representants de la seva oficina de turisme, vam esmorzar, i tot seguit ens van fer una ruta guiada per la població, admirant el seu port, els seus carrers del barri marítim i part del camí de ronda que recorre algunes de les seves cales i platges.
Al dia siguiente, unos pocos nos levantamos pronto para ver salir el sol desde las preciosas calas cercanas. Un paraje rocoso con unas vistas preciosas.

Llegamos a  la Ametlla de Mar, donde nos recibieron representantes de su oficina de turismo, desayunamos, y seguidamente nos hicieron una ruta guiada por la población, admirando su puerto, sus calles del barrio marítimo y parte del camino de ronda que recorre algunas de sus calas y playas.



Com el mar no estava per navegar i poder anar a nedar amb les tonyines vermelles, ens vam dirigir al catamarà de Tuna Tour del Grup Balfegó  on ens van explicar el seu sistema de pesca sostenible, la pesca per encerclament, que permet capturar els millors exemplars quan són adults, i al mateix temps seguir permetent la reproducció assegurant la perpetuïtat de l'espècie. En acabar vam poder tastar tataki de tonyina vermella que estava deliciós.
Como el mar no estaba para navegar y poder ir a nadar con los atunes rojos, nos dirigimos al catamaran de Tuna Tour del Grup Balfegó donde nos explicaron el su sistema de pesca sostenible, la pesca por cerco, que permite capturar los mejores ejemplares cuando son adultos, y a su vez seguir permitiendo la reproducción asegurando la perpetuidad de la especie. Al finalizar pudimos degustar tataki de atún rojo que estaba delicioso.


A la tarda vam anar al Perelló i vam visitar les instal·lacions de Mel Múria on ens van contar la història de l'empresa, la vida de les abelles i la seva estructura jeràrquica i com obtenen els diferents productes que comercialitzen. Per finalitzar la visita, ens vam posar uns vestits de protecció i vam visitar alguns dels seus ruscs, va ser una experiència molt amena i divertida.
Por la tarde fuimos a El Perelló y visitamos las instalaciones de Mel Múria donde nos explicaron la historia de la empresa, la vida de las abejas y su estructura jerárquica y cómo obtienen los diferentes productos que comercializan. Para finalizar la visita, nos pusimos unos trajes de protección i visitamos algunas de sus colmenas, fué una experiencia muy amena y divertida.


Al vespre vam arribar a Xerta, on uns vam ser allotjats a l'hotel de 3 * Casa Ceremines  un edifici del segle XVI preciós i cuidat al detall, amb habitacions molt grans de sostres alts, preciós, i altres a l'hotel de 5 * Villa Retiro , amb una zona enjardinada espectacular i habitacions de decoració rústica elegant, i un restaurant amb una estrella Michelin on vam sopar tots després.
Al atardecer llegamos a Xerta, donde unos fuimos alojados en el hotel de 3* Casa Ceremines, un edificio del siglo XVI precioso y cuidado al detalle, con estancias muy grandes de techos altos, precioso, y otros en el hotel de 5* Villa Retiro, con una zona ajardinada espectacular y habitaciones de decoración rústica elegante, y un restaurante con una estrella Michelín donde cenamos todos después.

Al restaurant antigament conegut com Torreó de l'Indià, el xef Fran López, ens va sorprendre amb un menú de maridatge especial per a l'ocasió, una combinació entre el seu menú degustació i menú homenatge.Vam ser atesos en tot moment pel maitre i sommelier Javier Campo, explicant en cada moment l'elecció de cada vi segons el plat. Va ser una experiència meravellosa per a tots els sentits difícil d'oblidar :-)
En el restaurante antiguamente conocido como Torreó de l'Indià, el chef Fran López, nos sorprendió con un menú de maridaje especial para la ocasión, una combinación entre su menú degustación y el menú homenaje.Fuimos atendidos en todo momento por el maitre y sumiller Javier Campo, explicando en cada momento la elección de cada vino según el plato. Fué una experiencia maravillosa para todos los sentidos dificil de olvidar :-)

 
El dissabte va néixer gris, però tots amb la il·lusió del nostre proper destí Horta de Sant Joan, poble que va descobrir Picasso, i segons ens van explicar en el Centre que porta el seu nom, va ser el bressol del cubisme, en ell vam poder veure, obres i esbossos anteriors a les obres que tothom recorda. Vam recórrer els seus carrers preciosos, cases de pedra on semblava haver-se detingut el temps de lo ben cuidades que estan.
El sábado amaneció gris, pero todos con la ilusión de nuestro próximo destino Horta de Sant Joan, pueblo que descubrió Picasso, y según nos contaron en el Centro que lleva su nombre, fué la cuna del cubismo, en él pudimos ver, obras i bocetos anteriores a las obras que todo el mundo recuerda. Recorrimos sus calles preciosas, casas de piedra en las que parecía haberse detenido el tiempo. de lo bien cuidadas que están.


Vam agafar unes bicicletes de MontSport i vam fer el trajecte de la via verda entre Horta i Pinell de Brai (uns 20km). Una pista que recorre l'antiga via de tren, passant per ponts, túnels i un paisatge preciós. A meitat de camí ens vam aturar per admirar el Santuari de la Fontcalda  conjunt natural rocós, conegut per les seves aigües termals que ens va deixar impressionats.
Cogimos unas bicicletas de MontSport e hicimos el trayecto de la vía verde entre Horta y Pinell de Brai (unos 20km). Una pista que recorre la antigua via de tren, pasando por puentes, túneles y un paisaje precioso. A mitad de camino nos detuvimos para admirar el Santuario de la Fontcalda, conjunto natural rocoso, conocido por sus aguas termales que nos dejó impresionados.


Ja a Pinell de Brai, vam anar a visitar la Catedral del Vi, un antic celler coperativista que ara pertany a Pagos de Híbera  Una construcció modernista realitzada en 1922 per un deixeble de Gaudí, Cèsar Martinell. Ens van fer una visita guiada pel seu magnífic interior, per acabar tastant algun dels seus vins i després menjant en el seu espaiós restaurant.
Ya en Pinell de Brai, fuimos a visitar la Catedral del Vi, una antigua bodega coperativista que ahora pertenece a Pagos de Híbera. Una construcción modernista realizada en 1922 por un discípulo de Gaudí, César Martinell. Nos hicieron una visita guiada por su magnífico interior, para acabar degustando alguno de sus vinos y luego comiendo en su espacioso restaurante.


Després de dinar ens vam traslladar a Miravet  on ens van fer una visita guida per l'interior del seu castell templer, una fortificació que corona el poble, que va ser arrabassada en els seus orígens als monjos almoràvits pel Comte Berenguer IV i els monjos templers. I després aquests la van reforçar.Un lloc amb unes vistes magnífiques al recorregut del riu Ebre passant per aquesta població.
Después de comer nos acercamos a Miravet, donde nos realizaron una visita guida por el interior de su castillo templario, una fortificación que corona el pueblo, que fué arrebatada en sus orígenes a los monjes almorávides por el Conde Berenguer IV y los monjes templarios. Y luego éstos la reforzaron.Un lugar con unas vistas magníficas al recorrido del río Ebro pasando por esta población.


A mitja tarda vam arribar a Tortosa per conèixer la seva catedral gòtica, un meravellós edifici reflex de totes les cultures que han passat per la ciutat, des de roma fins a la seva façana barroca.Destacables són la seva exposició permanent, el claustre, els soterranis amb el lapidari i els diferents objectes, retaules i figures que podem trobar d'iconografia cristiana.
Després ens van portar a visitar els Reials Col·legis, un conjunt renaixentista de gran valor. Lloc important que formava a teòlegs vinguts d'arreu, converteix Tortosa en una de les ciutats més rellevants de Catalunya del s.XVI.
A media tarde llegamos a Tortosa para conocer su catedral gótica, un maravilloso edificio reflejo de todas las culturas que han pasado por la ciudad des de roma hasta su fachada barroca.Destacables son su exposición permanente, el claustro, los sótanos con el lapidario y los diferentes objetos, retablos y figuras que podemos encontrar de iconografía cristiana.

Después nos llevaron a visitar los Reales Colegios, un conjunto renacentista de gran valor. Lugar importante que formaba a teólogos venidos de todas partes, convierte a Tortosa en una de las ciudades más relevantes de Catalunya del s.XVI.



Diumenge seria el dia dels comiats, però no per això menys intens.Per començar vam anar a la Platja del Trabucador, un dels meus llocs preferits per fer capvespres que mai havia visitat pel matí.
Després vam anar a L'Estany,  restaurant molt conegut al Delta. On vam poder assistir a la XXV Festa de la  Sega d'arròs. Primer van arribar els carruatges tradicionals, després va començar la sega a la manera antiga, i finalment el cavall va realitzar la batuda per separar el gra de la palla.Tot això acompanyat de jotes molt animades. Mentre vam estar actuaven una de les formacions de la Xaranga Suc d'Anguila amb "Guardet lo cantador i la seua rondalla" l'habilitat és la d'improvisar jotes cantades acompanyades per les variacions típiques de les rondalles.
Quina va ser la nostra sorpresa quan ens van anar dedicant un a un diferents jotes, que ens van fer molta il·lusió :-)
Abans d'anar-nos l'amo de l'Estany ens va obsequiar amb un aperitiu amb productes típics de la zona que a mi m'encanten com la torradeta d'anguila, les ortigues de mar, etc ...
El domingo sería el día de las despedidas, pero no por ello menos intenso.Para empezar fuímos a la Platja del Trabucador, uno de mis lugares preferidos para hacer atardeceres que nunca había visitado a estas horas tan tempranas.

Luego fuímos a L'Estany, restaurante muy conocido en el delta. Donde pudimos asistir la XXV Fiesta de la Siega de arroz. Primero llegaron los carruajes tradicionales, luego empezó la siega a la antigua usanza, y por último el caballo realizó la batida para separar el grano de la paja.Todo ello acompañado de jotas muy animadas. Mientras estuvimos actuaban una de las formaciones de la Xaranga Suc d'Anguila con "Guardet lo cantador i la seua rondalla" cuya habilidad es la de improvisar jotas cantadas acompañadas por las variaciones típicas de las rondallas. Cual fue nuestra sorpresa cuando nos fueron dedicando uno a uno diferentes jotas, que nos hicieron mucha ilusión :-)Antes de irnos el dueño de l'estany nos obsequió con un aperitivo con productos típicos de la zona que a mi me encantan como la torradeta d'anguila, las ortigas de mar, etc...




A mig dia arribem al port de Sant Carles de la Ràpita i prenem una embarcació que ens va portar a Musclarium,  una musclera a la badia dels Alfacs amb un restaurant on vam poder degustar magnífiques ostres i musclos al mig del mar, amb unes vistes impressionants.
A medio día llegamos al puerto de Sant Carles de la Ràpita y tomamos una embarcación que nos llevó a Musclarium, una mejillonera en la bahía de los Alfaques con un restaurant donde pudimos degustar magníficas ostras y mejillones en medio del mar, con unas vistas impresionantes.


Després de dinar al port de Sant Carles, ens vam anar acomiadant amb l'alegria d'haver viscut tres dies molt intensos però preciosos.
Moltes a @pinapli i @rhesc per haver concebut aquest trip i haver-nos fet partícips d'ell i moltes gràcies @afolch de la Diputació de Tarragona Terres de l'Ebre per haver cregut en el projecte i dur-lo a terme.
Después de comer en el puerto de Sant Carles, nos fuimos despidiendo con la alegría de haber vivido tres dias muy intensos pero preciosos.Muchas gracias a @pinapli y @rhesc por haber concebido este trip y habernos hecho partícipes de él y muchas gracias a @afolch de la Diputació de Tarragona Terres de l'Ebre por haber creído en el proyecto y llevarlo a cabo.